Historie

Stichter AWJ Janssen, was werkzaam bij internationale kunststoen industrie, (later genoemd vanaf 1972 Caligen Europe BV ) als hoofd verkoop binnen dienst. In 1973 werd daar de productie polyether vlokken gestaakt, afvallen werden geperst in balen en de vlokken molen kwam te koop.

AWJ Janssen had de mogelijkheid deze molen te kopen en deze werd inTeteringen opgebouwd. Op 1-5-1973 start het bedrijf Polyvlok. Eerst werd er alleen schuim vermalen tot vlokken en werd deze vulling verkocht, deze werkzaamheden vonden plaats in de avonduren.

In april 1975 werd er full- time geproduceerd. Er werd vulling gemaakt, en er werd een kussenatelier overgenomen van textaafoam in Tilburg. Er werden nu naast vullingen ook kussens bij polyvlok geproduceerd. Later werd er nog uitgebreid met een polyethersnijmachine, en werd er schuim op maat gesneden.

Op 9 januari 1997 is het bedrijfspand van Polyvlok afgebrand. Er waren 2 gewonden, AWJ Janssen en D Pulles. De zoon (M. Janssen) werd te hulp geroepen om schade afwikkeling te regelen, en de fabriek opnieuw op te bouwen. Op 7 februari werd er gestart in een nieuwe pand aan de mijkenbroek 10 te Breda. Eerst werd de fabriek opnieuw ingericht met nieuwe machines, uiteindelijk komt de productie weer op gang. In de loop van 1997word er een kussenfabriek in Duitsland opgekocht en word Polyvlok uitgebreid.

Op 1 maart 2002 word er afscheid genomen van de eigenaar AWJ Janssen, hij draagt het bedrijf over aan zijn zoon M Janssen.